Huisregels

Het is verboden de wasboxen te gebruiken voor andere dingen dan het wassen van uw voertuig.

Created with Sketch.

Na het wassen van uw voertuig verlaat u de wasbox. 
Afzemen van voertuigen in de wasbox is niet toegestaan bij drukte. Ook parkeren van voertuigen in de wasbox of het uitvoeren van reparaties e.d. zijn niet toegestaan. Schoonspuiten van Kliko's en vuilnisbakken en het afspuiten van landbouwvoertuigen, shovels, quads en crossmotoren wordt niet op prijs gesteld aangezien dit zorgt voor een grote hoeveelheid zand en modder in de wasbox. 
Ook het gebruiken en verhandelen van drugs is niet toegestaan evenals het samenscholen met groepen mensen.

Het is verboden om afval e.d. achter te laten in de wasbox.

Created with Sketch.

Gooi afval in de daarvoor bestemde afvalbakken. Als een afvalbak vol is, gooit u afval in een andere, niet volle afvalbak, of neemt u het mee naar huis. Afval dat niet in de afvalbakken past neemt u mee naar huis! Als u heel veel zand en modder achterlaat in de wasbox, stellen wij het zeer op prijs als u dit even in de slib-putten spuit, zodat degene die na u komt ook weer een schone wasbox heeft!
LET OP:  Dasty flessen, sponzen en doeken en sigarettenpeuken zijn ook afval!! 

Het is verboden om op vrijdag, zaterdag en zondag de voertuigen te wassen met eigen emmer.

Created with Sketch.

Doordat het in de weekenden vaak beduidend drukker is dan op doordeweekse dagen willen wij niet dat er in het weekend wordt gewassen met eigen emmer aangezien dit aanzienlijk meer tijd in beslag neemt dat wassen volgens het geadviseerde wasprogramma. Dit voorkomt dat mensen ongewild lang moeten wachten voor een plek in de wasbox. Op doordeweekse dagen (MaDiWoDo) is wassen met eigen emmer wel toegestaan.

Het is verboden om chemische middelen als olie enz. te dumpen in de slib-putten.

Created with Sketch.

Hoewel onze slibputten zijn voorzien van een olie en waterafscheider, is het niet de bedoeling om chemisch afval te dumpen in de slib-putten.

Tips

Slangen achter de rug houden

Created with Sketch.

Als u het hoge druk pistool, het schuim pistool of de borstel gebruikt, is het handig om de slang achter u langs te houden, dit voorkomt dat de slang tijdens het gebruik tegen het voertuig aankomt.

Zwenkarmen terugplaatsen tegen de wand

Created with Sketch.

Soms gaan de zwenkarmen niet voldoende automatisch terug tegen de wanden. Plaats na het wassen de zwenkarmen altijd terug tegen de wand, dit voorkomt dat slangen achter buitenspiegels e.d. blijven hangen en zodoende schade ontstaat aan uw voertuig en/of aan de installatie.

Wassen bij sneeuw en vorst

Created with Sketch.

De wasboxen zijn het gehele jaar open, ook bij sneeuw en vorst. Om te voorkomen dat er toch bevriezing is in de wasboxen is het belangrijk dat u overtollige sneeuw van uw voertuig verwijderd voordat u uw voertuig gaat afspuiten. Dikke pakken sneeuw in de wasbox in combinatie met water zorgt ervoor dat de vloerverwarming niet voldoende in staat is de sneeuw te laten smelten, waardoor ijsvorming in de wasbox ontstaat en de wasbox daardoor niet meer gebruikt kan worden.

Bij temperaturen onder de min 5 graden is het niet verstandig uw voertuig te gaan wassen, door de vorst kunnen rubbers en sloten gaan bevriezen. U kunt dan beter even wachten tot de temperatuur weer boven het vriespunt komt.

Wij doen onze uiterste best om gladheid bij vorst te bestrijden. Let altijd extra op wanneer de temperatuur onder het vriespunt komt. Soms kan het onverhoopt toch nog glad zijn in de wasbox of op het terrein.

Storingen en defecten melden

Created with Sketch.

Als u een storing of defect aan één of meerdere wasboxen constateert, of aan de muntenwisselaar of stofzuiger, kunt u dit melden via de e-mail of u kunt een bericht sturen naar het volgende telefoonnummer: 06 30 78 99 90. 
Het komt helaas nog vaak voor dat meldingen worden gedaan doordat mensen niet goed de was-instructies hebben gelezen, zorg ervoor dat u weet hoe alles werkt voordat u geld of munten in de automaat gooit.

Camerabewaking

Created with Sketch.

Om te waken over onze spullen en over uw veiligheid, maken wij gebruik van camerabewaking. De beelden worden ongeveer een week bewaard, waarna ze weer gewist worden. Bij geconstateerde ongeregeldheden (diefstal en vernieling, vervuiling) gebruiken wij de camerabeelden voor opsporingsdoeleinden en wordt er ook aangifte gedaan bij de politie.
Wanneer u per ongeluk schade veroorzaakt stellen wij het zeer op prijs als u dit vrijwillig bij ons meldt. Dit voorkomt een boel administratieve rompslomp.

Aansprakelijkheid

Created with Sketch.

Het gebruik van de wasboxen is op eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan uw bezittingen, door gebruik van, of defect aan onze installatie. 
In geval van defect aan de installatie kunnen wij geen geld of munten teruggeven aangezien wij niet kunnen controleren hoeveel munten of geld u heeft ingeworpen (in uitzonderlijke gevallen kunnen wij u het starttarief retourneren, dit gebeurt uitsluitend in overleg met de beheerder).

Tijdens het wassen werkt u met water, houdt in ieder geval elektrische apparaten zoals telefoons e.d. in uw afgesloten voertuig om onverhoopte schade te voorkomen.

De chemische producten die wij gebruiken in onze installatie hebben een dermate mild karakter dat zij geen schade kunnen veroorzaken aan uw voertuig, bij normaal gebruik van het wasprogramma. Laat echter de producten niet indrogen op uw voertuig.

Wij maken gebruik van hoge druk, spuit nooit op mensen of dieren met het hoge druk pistool, dit kan verwondingen veroorzaken. Schade ontstaan door de hoge druk wordt niet aanvaard.